fbpx

I går var jeg til en præsentation om kommunikation og PR for selvstændige. Det var meget lærerigt. Et af emnerne var styrkepositioner.

Det handler om, hvilke egenskaber ved en virksomhed og dens produkt, der har særlig styrke ift. dens kunder og deres situation. Hvilke styrker har virksomheden der hjælper dens kunder.

Det kunne jeg nemt komme i tanker om. For eksempel er en af mine styrkepositioner, at mine kunder er ledere og selvstændige og at jeg selv har været leder i mange år og nu også er selvstændig. Derfor kan jeg møde dem meget bedre på deres præmisser.

 

Power Posing

Det som faldt mig ind, var forbindelsen mellem yoga og mindfullness, som jeg og underviser i, og styrkepositioner for menneskers opfattelse af sig selv, OGSÅ er en kommunikation. At det kan være personlig PR, hvis du er bevidst om det!

Amy Cuddy fortæller helt brilliant i denne TEDx-video: Power Posing om, hvordan dit kropssprog påvirker dit humør.

Fra yoga ved vi, at stillinger (asanas) har forskellig påvirkning af kroppen, for eksempel, at bagoverbøjninger åbner hjertet, giver energi og handlekraft. Udover at styrke rygmusklerne. Vi ved også, at foroverbøjninger virker beroligende og nedsætter eller fjerner tankemylder. Udover at afspænde kroppen.

 

Forøg din gennemslagskraft

Som leder eller selvstændig er det utroligt vigtigt, at komme igennem med sine budskaber! Kunderne, kollegerne og medarbejderne skal helst fange budskabet med det samme og have tillid til det.

Har du tænkt over, hvordan dit vanemæssige kropssprog ser ud. Dvs. din kropsholdning og vanebetingede måde at gå og stå og gestikulere på?

En holdning jeg møder hos flere er: “jeg må ikke være for meget eller fylde noget”. Sådan en holdning vil det påvirke dig og du vil måske gøre dig selv fysisk lidt mindre ved at synke sammen, runde ryggen, slå blikket ned osv.

Hvilket signal sender det til andre mennesker om din gennemslagskraft og styrke? For vi har alle evnen til at aflæse kropssprog i et splitsekund.

Nogle mennesker kan bare det der med, at fylde noget og være troværdige. De “fører sig frem” ofte på en naturlig rank måde, løftet hoved og åbent kropssprog.

 

Vil du arbejde med dit kropssprog?

Det talte sprog har stadig kun 7% af signalværdien – din krop gør det meste – og derfor skal den med når du tænker personlig kommunikation.

Se videoen og prøv selv hvad Power Posing gør ved dit humør og selvtillid. Leg med det.

Det er et værktøj som jeg bruger meget i mit arbejde med mennesker, ikke kun ifm. yogaundervisning. Det gør jeg i kombination med de begrænsende overbevisninger, som vi alle har. Det giver altid resultater.

God fornøjelse med træningen i at “føre dig frem” på DIN rigtige måde!