Jeg har lige set filmen “Fantastiske Skabninger – og hvor man finder dem“. Den kan jeg varmt anbefale!

 

Filmen fik mig til at reflektere over begrebet tid og det at undertrykke den man er, for at passe ind. Og magien i netop, at være sig selv!

I filmens magiske verden kan troldmænd og hekse rejse ved at trylle sig fra sted til sted. Være et nyt sted med lynets hast. Rask væk klare ærterne. Bum – færdig.

Men alligevel kæmper de med tiden og det som skal gøres!

 

Newt – en nørd

I filmen er helten, Newt, på en mission for at frelse truede magiske skabninger. En særlig en af slagsen er en Obscura*. Det er en sort sky, som når den trigges, ødelægger alt på sin rasende vej.

Det viser sig, at Obscuraer i virkeligheden er hekse og troldmænd, som ikke vil vedkende sig, eller får lov at vedkende sig, deres særlige evner. Og som derfor undertrykker hvem de er for at passe ind.

 

Heller ikke i den magiske verden kan problemerne trylles væk i et snuptag – og ingen kan ikke undertrykke sig selv over tid, uden konsekvenser!

 

Du kender nok folk, der er som sorte skyer. Sure, brokker sig, suger energien ud af alle omkring sig. Måske har de bare været utilfredse med sig selv og deres liv i alt for mange år? Måske er der noget inde i dem, som gør virkeligt ondt? Og derfor skal det også gøre ondt på andre.

 

Vaner skabes over tid

 

Rigtig mange af dem jeg har talt med, lever et liv, sådan som de har lært det hjemmefra. Velmenende forældre videregiver deres egen måde at leve livet på til næste generation. Det er der ikke noget mærkeligt i. Vi vil jo vores børn det bedste og viser dem hen til livets første busstoppested i allerbedste mening.

Der kan du så vente på den bus som nu kommer, hvornår den kommer. Og lade dig transportere ad en på forhånd fastlagt rute…

I mange år gemte jeg mig bag en succesfuld og effektiv facade som leder og projektleder. Jeg havde lært hjemmefra, at det var vigtigt at få en uddannelse, så jeg kunne forsørge mig selv. Ikke noget galt der. Desværre var det jeg virkeligt godt kunne lide mest “kreativt husflid” og hjemmehygge, ikke ikke noget solidt. Det accepterede jeg som værende sandt. Og skabte mig en ganske god og solid karriere ud fra det.

Fint nok. Den var bare ikke nærende eller energi-givende i det lange løb. Snarere tværtimod. Jeg levede i den behagelige ende af indkomstskalaen, men nedenunder var jeg ked af det, utilfreds og havde i virkeligheden modstand mod mange ting. Der manglede noget, også tid.

 

Det dræner energien ud af dig når du synes du bruger tid på ting, der ikke rigtigt er det værd.

 

I realiteten skjuler du din personlige magi – dine styrker og helt særlige evner – når du lever efter andres værdier og regler, efter andres dagsordener, som ikke harmonerer med den du inderst inde er. Eller bare ikke har fået opdateret dine værdier og skabt sammenhæng i din måde at leve dit liv på… Venter på den næste bus i livet, så at sige.

 

Tid til at se sig selv uden at dømme

passion
  • Facebook
  • Gmail
  • LinkedIn

Coaching kan flytte dig fra busstoppestedet!

 

I filmen er helten Newt passioneret og elsker sine fantastiske skabninger uden at dømme deres egenskaber som gode eller onde. Han er helt sig selv, og overvejer ikke et øjeblik at lave sig om for at passe ind.

Tværtimod begynder han at inddrage de mennesker han møder i sin verden, og oplever nye venskaber. Også fordi han begynder at tage ansvar for sine omgivelser og den verden han er en del af.

 

 

Passion – hvad er det og hvor får man det fra?

Mange kommer fra steder, hvor passion ikke rigtigt er noget man kender til. I Danmark er vi meget praktiske. Passion er ikke praktisk. Passion er livgivende.

Alle kan finde sin passion, hvis du kigger efter den. I passionen ligger energi og overskud gemt, som en skjult guldåre i dit indre væsen.

Deri ligger ufattelig meget styrke og mange ressourcer. De fleste i denne situation har dog levet et andet liv i så mange år, at mange har glemt, hvad de indeholder og kan lide.

 

Det eneste som virkeligt virker er, at se det hele i øjnene. Det smukke og det grimme. Acceptere og elske det som er!

 

I modsat fald får du over tid, et følelsesmæssigt pres, som tærer på energien – og du oplever, at tiden forsvinder for dig. Den ene uge tager den anden, og pludselig er dine børn blevet store og du aner ikke, hvad der skete og du ærgrer dig.

 

 

Tid, magi og dine skjulte styrker

 

Tiden går, men den kommer også – sådan rent metaforisk.

Alle har 24 timer til rådighed hvert døgn. Forestil dig at du ser på din uge fremadrettet. Hver dag får du 24 timer og hver uge får du 24*7 dage og hvert år får du 24*365 = 8.760 timer til din rådighed. Det er MEGET. Og det er gratis. Det eneste du skal gøre er, at huske at trække vejret.

Din opgave er, at finde ud af, hvad du skal bruge dine timer til.

 

Magien opstår, når du tilsætter dit energiniveau og dine særlige evner og talenter på en bevidst måde.

 

Det er her at 1 + 1 bliver 11 og ikke kun 2. Og det er kun dig, der kan.

Energiniveauet er også afhængig af tiden. Du skal nemlig sørge for at bruge noget af din tid på hvile og restitution. Faktisk er det reelt kun muligt, at planlægge med 60% af din samlede tid. Resten skal bruges til sove, spise osv. Ellers mister du energi. Og så ryger store dele af dit liv på autopilot og dit liv kører efter andres dagsorden.

 

Det er her de fleste mennesker misser pointen. Du er magien. Du har styrken. Og du har også tiden…

Så hvad vil du virkeligt med den tid som kommer til dig nu?

 

 

Læserservice

Du kan se forfilmen her.

*Obskur iflg. ordbogen: sjælden, tvivlsom, dunkel, svær at forstå