Hvad er intuition

“…Det er meget fint med det der intuition. Jeg har hørt det skal være godt, men jeg har aldrig helt fundet ud af, hvordan det virker, så jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal bruge det til?” Hørte jeg en (mand) sige til et netværksmøde.

Meget forståeligt. Intuition er et af de værktøjer vi mennesker er udstyret med men som vi bruger i meget lille grad. Mest fordi vi ikke rigtig forstår hvad det er.

Intuition er i virkeligheden en udvidet opfattelsesevne. Hver dag bombarderes hjernen med informationer, så den er nød til at sortere og koge tingene ned for, at du kan danne mening i det hele. Så i virkeligheden har du alle oplysningerne i hovedet, men det er kun en brøkdel du er bevidst om.

Dit indre styresystem benytter billeder, tanker, følelser og kropsfornemmelser til at kommunikere med. Når du sætter din intuition i spil så optimerer du i virkeligheden bare din indre kommunikation og bearbejder al kendt information. Kobinér det med din forestillingsevne og du har toptunet hjernen til problemløsning.

 

Visionært og resultatorienteret

Lad mig slå fast, at intuition regnes for en feminin styrke, men at alle kan lære bruge den. Som alt andet kræver det selvfølgelig øvelse.

Jeg bruger min evne til at visualisere og min forestillingsevne til at fornemme og mærke, hvad ønsket gør og vil betyde for mig. På den måde kommer jeg til at kende mit inderste formål med det hele. For mig genererer det langt mere kreative veje og lyst til at handle på det jeg ønsker skal ske.

Målet skal altså være noget du virkeligt ønsker. Du konsulterer dit inderste, dit hjerte. På den måde “programmerer” du dit sind til at følge dit hjerte.

Det er ofte om søndagen, at jeg tager mig den tid jeg skal bruge for at “konsultere” intuitionen. Det er blevet et rum for meditation. Det fantastiske er, at der gennem ugen, dukker der muligheder op, som jeg ikke kan forudse, men som jeg kan få øje på, fordi jeg har programmeret mit sind.

For eksempel kan jeg visualisere, det afklarede udtryk i ansigtet og skuldrene, der synker ned på plads, hos en kvinde, jeg hjælper lige nu, der får afgørende indsigt og svar. Når vi er sammen i virkeligheden, så ved jeg intuitivt, hvad der vil være det rigtige at gøre for hende i situationen. For jeg kender målet og kan koncentrere mig om, hvor hun er i sin proces.

 

Hvordan kan du bruge det

Du skal altså visualisere det du gerne vil, bruge din forestillingsevne til at sætte billede på, mærke og føle. Dvs. at du beskriver dit mål i alle detaljer og bruger alle talenter på, at gøre målet så virkelighedsnært og nærværende som du kan.

Du finder muligheder du ikke før kunne se og derfor også anderledes løsninger. Du kommunikerer langt mere effektivt med dig selv. Og du ved med 200% sikkerhed, at svarene er sande.

Einstein sagde, at man ikke kan finde løsningen på det niveau problemet opstår. At tænke sig frem til løsninger er at blive på samme niveau. At bruge intuitionen er at løfte sig selv og sine løsninger til et nyt.