Sådan hænger selvværd og arbejdsliv sammen!

Selvværd og arbejdsliv. Vi taler ikke så meget om det og måske er det i virkeligheden en smule overset i debatten om, hvordan man bedst skaber balance mellem privatliv og arbejdet.

Dit professionelle selvværd hænger uløseligt sammen med dit arbejdsliv og glæden ved det. Det kan faktisk også få indflydelse på størrelsen af din løncheck.

Det ligger som en del II ovenpå dit basale selvværd, som afspejler den værdi, du tillægger dig selv. Det påvirker din tilfredshed ved at være i jobbet. Det påvirker dine tanker og følelser om din indsats og resulater. Lang tids pres og stress tærer på energi, motivation og glæde, og i sidste ende din selvfølelse.

 

Du oplever

Du kan godt leve med et basalt selvværd der ikke er tip top og alligevel være kompetent og fungere ok professionelt. Du vil blot kompensere på forskellige måder for at kunne levere dit, og dermed bruge mere energi.

Den energi skal tages et sted fra, og derfor kan det gå ud over det sociale og relationerne, som bliver mere og mere “forretningsmæssige”, faktabaserede og kolde.

Du kan være over-performer eller perfektionist. Og du kan være følsom overfor om andre er opmærksomme nok på dit arbejde og bidrag. Du kan have meget svært ved at få kritik. Hvis du ikke får leveret godt nok, så kan du se det som andres eller omstændighedernes skyld.

Manglende professionelt selvværd ender tit i meningskrise og mistet handlekraft.

 

Du er hvad du tænker

Et godt professionelt selvværd er nødvendigt, men det er også sårbart. Det skal næres med tanke for, hvad du er god til og kan lide at lave. At du arbejder sammen med mennesker som du trives med. Dertil, at du sørger for et generelt godt energiniveau. Det næres ved, at du aktivt vælger dig selv til!

Både selvværdet og det professionelle selvværd kan du arbejde med og styrke. Og det er al tiden og pengene værd, for det kommer så meget igen.

Du bliver gladere og generelt mere tilfreds med dit job og din tilværelse. Vælger du samtidigt at arbejde med selvledelse, vil du opleve langt mere styr på tingene. Du kan glæde dig over, at have overskud til at have hjertet med i de ting du foretager dig.

 

Du er velkommen til at kigge rundt her på HeartMind.dk og har du brug for sparring på, hvad du kan gøre, så ring eller skriv til mig. En indledende samtale koster gratis!

 

Definitioner

Selvværd bygger på en overbevisning om at “jeg er god nok”, en følelse af tryghed i kroppen, og en indre dialog som enten er stille eller siger noget i stil med “alt er godt”.

Professionelt selvværd bygger på en overbevisning om at “jeg er dygtig”, en følelse af formål og mening, og en indre dialog som kan være stille eller for eksempel siger “det her er lige mig”.