Resultater skaber du bedst med overskud

Indtil for nogle år siden tilbragte jeg typisk min juleferie i koma på sofaen. Mit arbejdsliv var så langtfra en fest. Det var hårdt. Det var surt. Det var vildt stressende. Var det rimeligt overfor min familie, overfor mig selv, overfor mine kolleger?

Der var ikke noget overskud til at sætte tingene i perspektiv, eller samle mod til at handle. Selv om jeg godt vidste, at det burde jeg. Selvsagt var mit bidrag, hverken på arbejdspladsen eller derhjemme, optimalt.

Min indre dialog handlede mest om skæld-ud og nærmede sig selvpineri. Jeg havde en masse interne regler om, hvad der var rigtigt, hvad jeg kunne tillade mig osv. Jeg følte aldrig at jeg var god nok eller dygtig nok. I dag er jeg heldigvis et andet sted.

Jeg ved, at sådan er det for mange mennesker. Det er ikke meningen!
Jeg holder online foredrag om lige præcis dette emne i dag d. 27.12. kl. 14. Tilmelding her.

 

Vision og passion

Al min erfaring som leder og projektleder igennem rigtig mange år har lært mig, at det er vigtigt at prioritere. Det er vigtigt at have en plan. Men når vi taler mennesker, så er det ENDNU MERE VIGTIGT, at kende din vision og det du virkeligt ønsker dig af livet. Ofte skøjter vi lystigt forbi dette punkt, fordi vi har travlt med ting, som andre mener haster og er vigtige – men er de vigtige for DIG?

HOLD OP med at have travlt, bare for at have travlt! Holdt op med at skælde dig selv ud. Hold op med at tro, at du har brug for alt muligt først, FØR du kan handle på det du virkeligt gerne vil…

Du har brug for at lytte til stemmen i dig: Det her er det rigtige at gøre for mig – Og så handle!

 

Reflektion

Dagene omkring jul og nytår er, for mig, den bedste tid på året til, at reflektere over den tid som er gået. Mærke efter og tænke over, hvad der skal være mere af i mit liv i det nye år.

Jeg kan bestemt godt lide at feste sammen med andre gode mennesker, men lige disse dage handler om en helt anden type fest; nemlig, hvordan bliver mit liv til den fest jeg drømmer om, og hvordan kan jeg bedst bidrage til vores fælles fest.

Det er en uundværlig jule-detox på ubrugelige og skadelige tanker og følelser, som holder dig tilbage, gør dig usynlig, så du, som så mange andre, ikke får bidraget med det du er fantastisk til og som du synes er sjovt og nemt. Vi har det nemlig med at se det, som er let for os, som værende uden værdi.

Det er godt, at have stunder gennem hele året, hvor tingene bliver evalueret og justeret. Skabe overblik og ro – det er grundlaget og der du får kontakt til sjælen.

 

Travlhed og utålmodighed er de to største showstoppere

Det er også BIG TIME selvsabotage.

I vores kultur er det almindeligt at vi har travlt. Fylder dagene op med alle mulige gøremål. For så er vi jo vigtige og bidrager. Men er det med det rigtige? Bidrager du med det du elsker at gøre? Eller er det meste pligt? Redder du alle boldene, også de andres?

Er du så utålmodig efter, at få projektet færdigt? Få forfremmelsen? Utålmodig efter at nå næste mål, og næste mål (sæt selv ind) – så meget at du glemmer, at nyde rejsen? Nyde at skabe noget sammen med teamet og kollegerne? Mærke energien og kærligheden i samværet med dem du holder af?

Husker du at leve, mens du gør det?

Lige så god du er til lederskab på dit arbejde – ligeså god skal du være ift., at tage lederskabet i dit eget liv. Gør dig klart, hvad du vil have i dit liv ❤️ og det der skal parkeres????. Hvad vil DU fokusere på og prioritere i dit (arbejds)liv?

GODT NYTÅR 2018!