fbpx

Nytårsfortsætter, dur de egentlig?

Nytårsfortsætter har et virkeligt blakket ry! Men det er faktisk helt ufortjent. For det første er der mange som faktisk gennemfører, for det andet er der et par ting man lige skal tage højde for. Som med så meget andet – så skal man mene det alvorligt.

 

Der var engang jeg havde et rigtigt fint projektlederjob. Det betalte godt og jeg havde søde kolleger. Problemet var bare, at jeg havde gjort det i mange år. Var kørt træt i det. Jobbet havde også udviklet sig til alt for mange opgaver, der skulle nås indenfor alt for kort tid. Sene dage, væg-til-væg-møder og ekstrem dårlig tid var daglig kost. Jeg blev stresset og måtte finde på noget andet.

 

Men i stedet for at blive stresset – så kunne jeg jo have gjort det, som jeg efterhånden har praktiseret i mange år. Nemlig at sætte en intention og mål for det nye år efter at have evalueret det gamle først, og lært af det. Og nu er muligheden der! 2021 er lige om hjørnet.

 

12-hellige-dage
  • Facebook
  • Gmail
  • LinkedIn

Vision 2021 – 12 Hellige Dage – Minikursus i juledagene

 

Kun i år deler jeg min proces med dig som har lyst til at få det som du vil have det i 2021.
Det kan du læse mere om her.

 

Få det som du vil have det

I mit tidligere liv reagerede jeg på omstændigheder, mennesker, hændelser. Og jeg bildte mig ind, at jeg havde fri vilje. Men faktum er, at reaktioner er indkodet med det vi har lært af vores erfaringer og dermed bestemt af det som skete engang. Og så er der ikke så meget fri vilje, vel?

Sagt firkantet, så må vi være proaktive og ikke reaktive, hvis vi virkeligt selv vil bestemme. Og det vil jeg. Hvad med dig?

For at få det som vi vil have det, må vi altså sætte en intention, et fortsæt. Det gælder selvfølgelig ikke kun til nytår.

 

Nytårsfortsætter dur når du

Siger dit ønske og mærker hvad det betyder for dig,
Ser det for dig i alle detaljer.
Beslutter hvad dit første skridt skal være.
Det er ikke svært
– men kræver helt sikkert commitment.

 

 

Dit skabelse går gennem det indre arbejde

Hemmeligheden bag den frie vilje ligger i vores betingede handlinger, dvs. reaktioner. Det er her dit indre arbejde betaler tilbage i overflod.

De fleste tror, at når vi sætter os et mål, så skal vi gå direkte efter det. Vi tror at den korteste vej fra A til B er en lige linje. Men det udelader så mange detaljer på den fysiske vej i den virkelige verden, at vi ikke aner hvad der rammer os, når planerne ikke holder, tiden skrider og budgettet overskrides.

Sagen er, at livet var det som skete. Livet og naturen er cirkulær og iterativ. Altså vi genbesøger de samme temaer, nu blot med ekstra viden og derfor et løftet perspektiv. Tværsnittet af denne musling viser perfekt den cirkulære bevægelse i skabelsen.

Når vi går efter et ønske, er vi selv skabere, og langt dygtigere end vi tror.
Fordi vi tror man skaber lineært fra A til B, hvad man ikke gør, så tænker vi, at vi er dårlige skabere.

 

det-gyldne-snit
  • Facebook
  • Gmail
  • LinkedIn

Fibonacci – Det gyldne snit i naturen

 

Erkend nødvendig selvindsigt

I Rudolf Steiners Sjælens 12 indvielser, giver han et eksempel på, hvordan de tolv dage fra juleaftensdag til Hellig 3 Konger på symbolsk vis kan højne sindet og afvikle egoet. Jeg kalder dem mine 12 hellige dage.

I de dage bliver det gamle år taget op til evaluering. Man reflekterer over det gode og dårlige ved det man opnåede, relationerne og ens egen adfærd. Så skabes en vision for det nye år. Hvad vil man gerne, hvem skal hjælpe én, hvilke oplevelser skal året byde på, og meget mere.

Det er proaktivt, at øge din selvindsigt, for kun på den måde kan reaktionerne blive mere konstruktive. Sådan har din frie vilje og kreativitet bedre muligheder for udfoldelse.

 

Alle kan lykkes

Når vi fokuserer ensidigt på målet, så opdager vi ikke, alt det som lykkes på vejen. Vores hjerne kan kun tænke lineært. Men der er ikke noget i naturen som er lineært. Planter vokser opefter i spiraler. Når du går en tur i skoven, så kig på træerne og se hvordan de snor sig. (Forskerne har opdaget, at mange ting er konstrueret efter “det gyldne snit”; Fabonichi tallene)

Der er heller ingen mennesker som vokser lineært. Eller forretninger for den sags skyld.

Har du tænkt over hvor mange ting vi skal rundt om, før vi synes vi for alvor er i mål? Omveje som vi ingen chancer har for at planlægge med. Det er fordi det indre arbejde skal besøge og genbesøge mange forskellige emner og temaer. Ting skal ud og mindsettet efterjusteres.

 

Nytårsfortsætter dur – et skridt ad gangen

Når vejen til ønskejobbet og fremtidens overflod nu ikke går som fra A til B, men i stedet cirkler rundt mellem læringer og sidegevinster, så er det vigtigt at sætte tid af til det.

Vi skal lære at være tålmodige med egen proces. Og frem for alt, tage et skridt ad gangen. For kun sådan kan du orientere dig og mærke, hvad det næste naturlige skridt er. Det skridt som er uden modstand og knokleri.

En del af livskvaliteten er nemlig at gå vejen med livsglæde og begejstring. Hvis livet var vejen fra A til B i lige linje – det er næsten ikke til at holde ud at tænke på. Vel?

 

Har du lyst til at læse mere, så kig med her.