fbpx

Jeg har hjulpet mange mennesker de seneste 3 år, og de er blevet virkeligt glade igen for deres arbejdsliv. De oplever, at have fået både energi og overskud, og at de nu igen har fundet det, de brænder for. Sådan var det ikke for mig førhen.

Jeg var engang led og ked af mit job og mit arbejdsliv. Jeg havde i mange år “bare” gjort det jeg var bedst til – troede jeg. Jeg var bare ikke glad.

Så selv om jeg udadtil beskæftigede mig med noget, som vel var spændende og interessant, så var det reelt ikke noget jeg brændte for.

Jeg følte, at jeg ligesom Darth Vadar fra Star Wars, havde jeg taget en maske på, og gjorde det, som var nødvendigt ift. det andre ville have.

Jeg er idag dybt taknemlig overfor den person, som serverede mit wake up call med ordene: Jamen, hvad kan du lide at lave? Øhhh? Det vidste jeg ikke.

 

“Du er bedst der, hvor du er dig selv, også på jobbet.
Først da trives du virkeligt – og du får energi og overskud til mere”

 

Mit job drænede mig. Jeg havde altid alt for travlt. Vi brugte ingen særlig tid på, at være forudseende. Derfor var der meget brandslukning. Derfor følte jeg aldrig, at jeg havde den tid med teamet, som jeg syntes var nødvendig. Alting blev så forhastet og kortsigtet. De værdier jeg havde om f.eks. nærvær i ledelse, var der bare ikke plads til. Jeg følte at alle mine dårlige sider blev sat i spil, mens alt det jeg var stolt af fik plads på bagsædet.

 

Det gør ondt ikke at stå ved sig selv

Så for at få tingene til at hænge sammen, gik jeg på kompromis med mine værdier og den jeg var som person. Jeg blev vildt stresset. Samtidig var jeg bange for at indrømme det. For hvem har lyst til at erkende, at overblikket, overskuddet og beslutningsevnen er skredet for dig?

Jeg ønskede, at jeg var dygtigere til at “klare det”. Jeg troede at mine kolleger var meget bedre til det, så jeg talte ikke om, hvor dårligt jeg havde det. Heller ikke til min chef, for jeg var bange for konsekvenserne ift. mit job og karriere.

Det pudsige er, at først efter jeg accepterede den person jeg nu engang er, fandt jeg modet til, at lægge mit arbejdsliv om. Jeg har efterhånden har talt med rigtig mange mennesker, hvor det viser det sig, at det faktisk ikke er spor ualmindeligt, at have ondt i arbejdslivet.

At arbejdsglæden er blevet væk og at det faktisk er helt normalt, at føle sig begrænset og ufri! Næst efter dårlig ryg (som også er et tegn på at vi psykisk ikke står ved os selv) så er stress vores mest almindelige folkesygdom. Trist ikke?

 

Dine sande styrker giver energi og overskud

Da jeg først fandt frem til kombinationen af, hvad der gjorde mig glad i mit arbejdsliv og hvad jeg var virkeligt god til, så begyndte tingene for alvor at tage fart. Det gav så meget mening for mig. Men hvorfor havde jeg ikke gjort noget ved det noget før?!

Mine styrker er, at jeg virkeligt ser andre mennesker og ser hvor gode de er – også til det de ikke selv tror de kan. Jeg kan hjælpe dem til, at skabe den tilværelse de ønsker sig. Jeg elsker at tale med mennesker og hjælpe dem. Det er min drivkraft. Jeg har indset, at jeg er den fødte mastercoach og konsulent.

Den største øvelse i dette er, at vi er nødt til at erkende og anerkende os selv og hvem vi er, på godt og ondt. Selv de såkaldt dårlige egenskaber, har gode sider.

Det er kun når vi med skyld og skam, gemmer dem langt væk i kulkælderen, at vi skaber ballade for os selv. Frygten for, på en eller anden måde, ikke at være dygtig nok eller god nok, er dybt grundlæggende og meget menneskelig.

 

Sådan behøver det ikke at være.frihed-finde-vej Skab dig et ordentligt arbejdsliv. Dine overvejelser skal som minimum indeholde følgende trin:

1: tag bestik af din situation
2: find ud af hvad du virkeligt vil
3: lær dig selv ordentligt at kende
4: tag en beslutning og sæt i gang.

 

 

Dit næste skridt

Jeg er her for at hjælpe dig. Du kan arbejde sammen med mig på flere måder:

  1. Læse mere om selvudvikling og om hvordan du får større personligt overskud i dit arbejdsliv
  2. Klikke ind på online kursusforløbet Job & Liv. Og lær for alvor at sige JA til dig selv
  3. Eller du kan bede om en gratis afklarende samtale via dette link.

 

Sid ikke dine følelsesmæssige behov overhørigt. Det betaler sig simpelthen ikke.

Kærligst,

Marianne