fbpx

Hvad brænder jeg for og hvad er meningen med mit liv?

Malenes spørgsmål handler om, at hun vil finde ud af “hvad brænder jeg for?” og “hvordan finder jeg ind til meningen med livet”. To kæmpestore spørgsmål, som helt sikkert fortjener svar.

Uden at kende Malenes situation i detaljer, vil jeg godt komme ind på nogle måder du kan finde svar på.

 

Find ud af hvad der gør dig glad

Af en eller anden grund er det i vores samfund vigtigere at gøre pligten før man gør det, som man bliver glad af. Især os fra flinkeskolen er slemme til det. Så er det også en udbredt og anerkendt ide, at man skal arbejde hårdt for sine ting, ellers er de ikke helt så meget værd, som dem man har arbejdet hård for.

 

Det er en kæmpestor misforståelse! Virkeligt!

 

Spørgsmålet: Hvad brænder jeg for… begynder med at mærke din indre glæde.

Hemmeligheden er, at det du er glad for at lave og synes er sjovt, har rigtigt meget at gøre med hvad du brænder for og hvad meningen kan være med dit liv. Det kan sagtens være, at du bedst kommer i tanker om ting fra din fritid. Men det kan også være, at du føler der slet ikke er noget… Og har du det sådan, så er det fordi du i for lang tid har været “under stregen”

Der er ikke noget forkert i at være det ene eller andet sted. Budskabet er at vi allesammen svinger i humør. Så den gode nyhed er, at heller ikke dårligt humør holder evigt 🙂

 

Jeg anbefaler at du tænker over, at det du sender ud, får du tilbage. Derfor er det vigtigt at øve sig i at holde sig over stregen. Den bedste metode til det, er Taknemligheds-øvelsen på daglig basis.

 

Over-Under-Stregen-model

Over stregen er energi og vores frekves positiv. Under stregen negativ.

 

 

 

 

 

 

 

Der er forskellige måder at finde ind til det – som jeg også underviser i på HeartMind forløbene. Men det allervigtigste er at lukke glæden ind i dit liv. Det du er glad for at gøre, er du også god til. Når du er god til noget bliver det værdsat af andre, og du øger din selvtillid.

 

 

Sådan gør du #1

Begynd at skrive taknemlighedslister, mindst 10 ting hver dag. Om aftenen tænker du som det sidste over hvad du har været taknemlig og glad for i løbet af dagen. Det er den bedste over-stregen-øvelse i min optik.

Bliv ved hver dag og hold fast. Kommer du ud af det, så bare begynd igen. Dette er en programmering af din underbevidsthed (bredt anerkendt videnskabeligt), som gør at dit humør og energi bliver meget bedre – og du lærer og genopdager det du kan lide.

 

Det er svaret på “hvad brænder jeg for”.

 

Vær opmærksom på det snedige ego, som ikke ønsker forandring (det er egoets job at sørge for din sikkerhed og overlevelse – ikke at prøve smarte nye ting). Den lille djævel hvisker dig i øret: at det er da ikke nødvendigt, det virker ikke, jeg kender ikke nogen som har gjort sådan, jeg har heller ikke tid, osv. Lyt IKKE til den.

 

Sådan gør du #2

Nu er du klar til at skrive ned, hvad du kan lide. Hav en lille bog med dig i tasken, og når du kommer i tanker om noget, så skriv det straks ned. Det er forbudt at cencurere eller tænke negativt. Du må ære din underbevidsthed og dermed dig selv.

 

Sweetspot-passion-kald

Du kan se en model jeg ofte bruger lige her. Jeg kalder den dit sweetspot (stjernen i midten).

 

Du er nu på vej i retning mod uret fra den pink cirkel “hvad kan jeg lide at lave” og din næste øvelse er selvfølgelig “hvad er jeg god til” osv.

Du kan befinde dig i alle cirkler på en gang eller bare nogle af dem. Der er ikke noget forkert i at arbejde i alle områder på en gang.

“Meningen med livet” ligger i den gule cirkel. Det er dit kald og din personlige mission. Det er dog ikke alle mennesker, som har brug for at arbejde med hele modellen.

Men en ting ad gangen. Ellers bliver man overvældet og så sker der ingen ting.

 

 

Du kan læse mere om at skabe din egen vision her.

Jeg er en af dem som selv har gået vejen. Her fortæller jeg hvad jeg gjorde for at genfinde gnisten.

Jeg hjælper dig selvfølgelig gerne videre. Denne øvelse er en vigtig del af mine forløb for at sikre dig et arbejdsliv, som du elsker at stå op til.

God fornøjelse!